Nordiske Akkordeon-pedagogers Symposium

– en møteplass for inspirasjon, faglig input og musikkopplevelser

Nordiske akkordeonpedagoger inviteres til symposium under NordAccordion 5.–6. august 2021.

Vi i NordAccordion ønsker å inkludere pedagogar som kvar dag står på og gjør en ekstremt viktig jobb for rekruttering og talentutvikling. Utan dykk - ingen NordAccordion! I år arrangerer vi derfor for første gong eit gratis Nordisk Akkordeonpedagog-symposium.

Vi trur at inspirerte lærarar gir inspirerte elever, og at vi står sterkare saman i ei tid der akkordeon-og musikkundervisning må konkurrere mot stadig fleire fritidsaktiviteter og andre aktiviteter. Derfor ønskjer vi å skape ein plattform der ein kan møtes i hyggelige omgjevnader, bli kjent med nytt pedagogisk repertoar og materiale, bli inspirert, utveksle erfaringar og bli kjent på tvers av de nordiske landa. Blant dei som vil bidra på symposiet er bl.a.; Geir Draugsvoll (Norge), Claudio Jacomucci (Italia), Helka Kymäläinen (Finnland) og Mette Hansen (Danmak).

Samtidig markerer vi ein av dei store legendene på akkordeon, Mogens Ellegaard. Geir Draugsvoll med gjester vil guide oss igjennom utviklinga frå hans tid, arven etter hans arbeide og pedagogiske betyding. Ellegaard var mange gångar på Voss, og var med det en stor inspirasjon for det lokale miljøet. Det vil sjølvsagt også bli tid til litt mimring. 

Pedagogsymposiet innehelder mellom anna: 

  •  Presentasjon av nytt undervisnings- og notemateriale
  • diskusjonsforum
  • flotte konserter* med bl.a. Richard Galliano, Claudio Jacomucci og Jo Asgeir Lie 
  • opne meisterklassar med elever på NordAccordions sommarkurs 
  • fokus på musikarhelse 
  • hyggelig sosialt samvær!  

Påmeldingsfrist: 15. mai

For påmelding: Send mail med navn og undervisningssted til Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

Gratis inngang

*Billetter til konserter er ikkje inkludert og må kjøpes separat.

Følg oss:

NordAccordion blir arrangert i samarbeid med Ole Bull Akademiet og Voss Spelemannslag. Tusen takk til våre støttespelarar:

Logo neg
Nordisk Ministerraad Logo Graa
Voss Kommune Graa
Voss Sparebank Graa
Nordisk Kulturfond Logo Graa
Logolink Logo Graa
Nordisk Kulturfond Logo Graa
Hordaland Fylksekommune